11 februari 2022

Primeur: 1e woning aardgasvrij verwarmd met de Turbineketel

Mooi nieuws: met trots kunnen we melden dat vanaf 19 januari 2022 de eerste woning aardgasvrij wordt verwarmd met de Turbineketel van Tarnoc. Het gaat om een pilot in een huurwoning in Den Bosch van woningcorporatie ZAYAZ. Dit is de eerste pilot van in totaal 8 huurwoningen die in samenwerking met De WarmteWissel worden voorzien van een all-electric Turbineketel. De installatie is in 2 dagen uitgevoerd door installateur Kemkens. Met speciale dank aan de aardige bewoonster en alle betrokken partijen die deze pilot mogelijk hebben gemaakt.

Met de Tarnoc Turbineketel kunnen bestaande woningen in de toekomst snel van het aardgas af. Deze innovatieve hoog temperatuur oplossing vervangt 1-op-1 de huidige cv-ketel op dezelfde plek, heeft geen buitenunit en kan door alle installateurs worden geplaatst. Extra isolatie van het huis is niet nodig, waardoor de totale kosten laag blijven. Bovendien bevat de deze warmtepomp geen milieuvervuilende koudemiddelen. Het systeem wordt online gemonitord en via ‘over-the-air’ updates geoptimaliseerd.

Het project is uitgevoerd met subsidie van het Ministerie van Economische Zaken, Nationale regelingen EZ-subsidies, Topsector Energie uitgevoerd door Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief om de laatste ontwikkelingen en updates van Tarnoc te ontvangen.