7 juli 2020

Tarnoc een van de winnaars Enpuls Challenge

Gisteren is bekend gemaakt dat Tarnoc 1 van de 3 winnaars is van de Enpuls Challenge! Tarnoc is de startup achter de ontwikkeling van de Turbineketel. Samen met Enpuls kunnen we de stappen zetten die nodig zijn om de ontwikkeling waar te maken en de Turbineketel op de markt te brengen.

We kijken uit naar de samenwerking met Enpuls in de aankomende maanden!

Over de Enpuls Challenge 2020

Dit was de derde keer dat de Enpuls Challenge is georganiseerd. De winnende concepten zijn vernieuwende oplossingen voor verduurzaming van bestaande woningen en goederenvervoer, en de energietransitie op lokaal niveau.

De teams achter deze concepten krijgen negen maanden begeleiding door experts bij Enpuls en een ontwikkelbudget van €50.000. Hun namen zijn tijdens een livestream bekend gemaakt. De livestream is terug te kijken op de website van Enpuls.

‘Bij veel bestaande bouw is dit moeilijk zonder grote ingrepen’, zegt jurylid Alexander Savelkoul van Enpuls. Een team uit Delft werkt hard aan de ontwikkeling. De Tarnoc maakt geen gebruik van aardgas. De Turbineketel is superefficiënt en vervangt heel simpel de oude cv-ketel. Extra apparaten naast de ketel of aan de buitengevel – zoals bij verschillende types warmtepompen – zijn niet nodig. De Turbineketel levert water met hoge temperatuur, voor je verwarming, keukenkraan en badkamer. Je kunt bestaande radiatoren en thermostaten gewoon blijven gebruiken.

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief om de laatste ontwikkelingen en updates van Tarnoc te ontvangen.