5 maart 2020

Tarnoc winnaar van de Warmtewissel Challenge

Tarnoc is door de jury van de Warmtewissel verkozen tot een van de winnaars. Naast de Turbineketel van Tarnoc zijn de gasadsorptiewarmtepomp van Cooll en de vacuümcollectoren van Fectum ook winnaar geworden van de Warmtewissel, een prijsvraag die werd uitgeschreven door acht woningcorporaties in Brabant.

“De drie winnaars hoorden vorig jaar bij de 48 inzendingen voor een duurzaam alternatief verwarmingssysteem voor de gasgestookte cv-ketel in corporatiewoningen. Vorige maand werden hieruit vijf finalisten bekend gemaakt.

Volgens de jury blonken de inzending van Cooll, Tarnoc en Fectum uit in innovatieve kracht. “En ook het plug and play-karakter speelde een grote rol bij onze beslissing”, aldus juryvoorzitter Elphi Nelissen, professor aan de TU Eindhoven. “Hoewel we beseffen dat nog niet alle technieken direct toepasbaar zijn. Maar die geven we met deze prijs graag een duwtje in de rug.”

De drie winnaars ontvangen ieder 20.000 euro en deelname aan een aantal proefprojecten, die daarna ook zullen worden gemonitord. Plaats vier en vijf krijgen beide 5.000 euro. Publiekswinnaar werd het hybride PVT-systeem Volthera.”

Tarnoc zal in de komende maanden de techniek verder ontwikkelen en toewerken naar een prototype dat getest zal worden in een woning van een van de deelnemende woningcorporaties. 

Voor meer informatie, zie:https://www.installatie.nl/nieuws/cooll-tarnoc-en-fectum-winnen-warmtewissel/

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief om de laatste ontwikkelingen en updates van Tarnoc te ontvangen.